Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

Διαδραστικά τετράδια: αλφαβήτα


Τα διαδραστικά τετράδια μπορούν να κινητοποιήσουν τα παιδιά και να τα εμπλέξουν ενεργά στη διαδικασία της μάθησης.


Εκτυπώστε το αρχείο που βρίσκεται εδώ. Είναι προτιμότερο να το εκτυπώσετε σε ασπρόμαυρη μορφή, προκειμένου να το χρωματίσουν τα παιδιά. Εναλλακτικά, μπορείτε να το εκτυπώσετε σε χρωματιστά φύλλα Α4. Αν χρησιμοποιήσετε χαρτόνια εκτύπωσης, η κατασκευή θα είναι περισσότερο ανθεκτική. 

Σε κάθε σελίδα Α4 βρίσκεται το υλικό για έναν μαθητή. Το κόβετε λοιπόν στα τρία και το μοιράζετε. Λέτε στους μαθητές να κόψουν τις οριζόντιες γραμμές και να αφήσουν την κάθετη ως έχει. Στη συνέχεια, βάζουν κόλλα στην κάθετη λωρίδα, με την αναγραφή "Η αλφαβήτα" και τοποθετούν το χαρτί στη μέση μιας σελίδας του τετραδίου τους. 

Στη συνέχεια, λέτε στα παιδιά κάτω από κάθε γράμμα να ζωγραφίζουν ή να γράψουν μια λέξη που να αρχίζει από αυτό. Η δραστηριότητα αυτή μπορεί να γίνει στην Α' δημοτικού, όταν ολοκληρωθεί η ενσυνείδητη επεξεργασία των γραμμάτων ή στη Β' δημοτικού για επανάληψη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τουβλάκια ελληνικού Κώδικα Braille

Στο πλαίσιο δημιουργίας υλικού για μαθητές με προβλήματα όρασης και κατόπιν πολύμηνης μελέτης και δοκιμών, με τον Βασίλη Παύλου σχεδιάσ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις