Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ζωγραφική με γιγάντιες κιμωλίες


Πόσο σημαντικό είναι να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με πλήθος υλικών, να τα εξερευνούν και να πειραματίζονται με αυτά! Και τι πιο ωραίο να το κάνουν μέσα από τη ζωγραφική!


Όταν έδειξα σήμερα στους μαθητές μου το κουβαδάκι με τις γιγάντιες κιμωλίες, δεν κατάλαβαν καν στην αρχή περί τίνος πρόκειται, στο τέλος όμως το βρήκαν. Είναι ειδικές κιμωλίες για ζωγραφική στην άσφαλτο, στα πλακάκια ή στο τσιμέντο. 

Εργάστηκαν ατομικά, ανά ζεύγη ή σε μικρές ομάδες της επιλογής τους και δημιούργησαν τα σχέδιά τους στην αυλή του σχολείου. Επομένως, το προαύλιο μεταμορφώθηκε σε έναν τεράστιο καμβά, ο οποίος γέμισε με ήλιους, σκάλες, σπιτάκια, πυραύλους, αυτοκινητάκια, τρένα, πριγκίπισσες κ.ά.

Η μόνη οδηγία που τους έδωσα εγώ ήταν να κάθονται στη σκιά! Αν δε βρείτε τις κιμωλίες αυτές, φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λεπτές που γράφουμε στον μαυροπίνακα. Στην περίπτωση αυτή βέβαια απαιτείται περισσότερος χρόνος και μεγαλύτερη προσπάθεια. 

Μπορείτε να τις βρείτε εδώ και εδώ.




2 σχόλια:

  1. Υπέροχη ιδέα! Πού τις βρίσκω, με τι όνομα να τις ζητήσω; Ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είστε καλά! Έχω ενημερώσει την ανάρτηση για να δείτε πού μπορείτε να τις βρείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις