Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Βοηθός ανάγνωσης


Συνήθως λέμε στα παιδιά να δείχνουν με το δάχτυλο ή το μολύβι τους την ώρα που επιχειρούν να διαβάσουν μεγαλόφωνα ένα απόσπασμα κειμένου, για να μπορούν οπτικά να ακολουθούν τα γράμματα και τις συλλαβές.


Μια άλλη λύση είναι το γλωσσοπίεστρο με ένα ματάκι στην άκρη του. Μπορείτε να βρείτε έτοιμα ματάκια στο εμπόριο, διαφορετικά τα φτιάχνετε μόνοι σας. 

Εκτυπώνετε τα ματάκια, τα κόβετε περιμετρικά και τα πλαστικοποιείτε. Στη συνέχεια, τα κολλάτε επάνω σε γλωσσοπίεστρα, όπως φαίνεται στην εικόνα. Τα παιδιά τα χρησιμοποιούν κατά την ανάγνωση για να μη “χάνουν” το σημείο στο οποίο βρίσκονται.

Βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τουβλάκια ελληνικού Κώδικα Braille

Στο πλαίσιο δημιουργίας υλικού για μαθητές με προβλήματα όρασης και κατόπιν πολύμηνης μελέτης και δοκιμών, με τον Βασίλη Παύλου σχεδιάσ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις