Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Γερμανοί και οι πρόκες της Άλκης Ζέη


Το κείμενο "Οι Γερμανοί και οι πρόκες" βρίσκεται στο Ανθολόγιο Γ’ και Δ’ τάξης και αφορά τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Είναι ένα απόσπασμα από το μυθιστόρημα “Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου” της Άλκης Ζέη.


Εκτυπώνετε το αρχείο με το κείμενο και τις εικόνες και το δίνετε στα παιδιά να το χρωματίσουν ατομικά, σε ζευγάρια ή σε μικρές ομάδες. Αντί για εκτύπωση σε φύλλα Α4, δοκιμάστε αυτήν σε Α3, προκειμένου να φτιάξετε ένα μεγάλο βιβλίο. Στη συνέχεια, τα παιδιά προσπαθούν να βάλουν τις εικόνες στη σειρά, κάνοντας ανασύνθεση της ιστορίας. Τέλος, το δένετε σε βιβλίο και το διαβάζετε σε όλη την τάξη. 

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ. Οι εικόνες είναι της Γαλήνης Γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις