Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Γερμανοί και οι πρόκες της Άλκης Ζέη


Το κείμενο "Οι Γερμανοί και οι πρόκες" βρίσκεται στο Ανθολόγιο Γ’ και Δ’ τάξης και αφορά τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Είναι ένα απόσπασμα από το μυθιστόρημα “Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου” της Άλκης Ζέη.


Εκτυπώνετε το αρχείο με το κείμενο και τις εικόνες και το δίνετε στα παιδιά να το χρωματίσουν ατομικά, σε ζευγάρια ή σε μικρές ομάδες. Αντί για εκτύπωση σε φύλλα Α4, δοκιμάστε αυτήν σε Α3, προκειμένου να φτιάξετε ένα μεγάλο βιβλίο. Στη συνέχεια, τα παιδιά προσπαθούν να βάλουν τις εικόνες στη σειρά, κάνοντας ανασύνθεση της ιστορίας. Τέλος, το δένετε σε βιβλίο και το διαβάζετε σε όλη την τάξη. 

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ. Οι εικόνες είναι της Γαλήνης Γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τουβλάκια ελληνικού Κώδικα Braille

Στο πλαίσιο δημιουργίας υλικού για μαθητές με προβλήματα όρασης και κατόπιν πολύμηνης μελέτης και δοκιμών, με τον Βασίλη Παύλου σχεδιάσ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις