Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Διαδραστικά τετράδια: μέρη του λόγου


Με τα διαδραστικά τετράδια τα παιδιά προσεγγίζουν τη γνώση με έναν βιωματικό και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, επεξεργάζονται τη διδακτέα ύλη φτιάχνοντας κατασκευές από χαρτί ή χαρτόνι.

Εκτυπώστε το αρχείο που βρίσκεται εδώ. Είναι προτιμότερο να το εκτυπώσετε σε ασπρόμαυρη μορφή, προκειμένου να το χρωματίσουν τα παιδιά. Εναλλακτικά, μπορείτε να το εκτυπώσετε σε χρωματιστά φύλλα Α4. Αν χρησιμοποιήσετε χαρτόνια εκτύπωσης, η κατασκευή θα είναι περισσότερο ανθεκτική. 

Σε κάθε σελίδα Α4 βρίσκεται το υλικό για τρεις μαθητές. Το κόβετε λοιπόν στα τρία και το μοιράζετε. Λέτε στους μαθητές να κόψουν τις οριζόντιες γραμμές και να αφήσουν την κάθετη ως έχει. Στη συνέχεια, βάζουν κόλλα στην κάθετη λωρίδα, με την αναγραφή "Τα μέρη του λόγου" και τοποθετούν το χαρτί στη μέση μιας σελίδας του τετραδίου τους. 

Στη συνέχεια, ορίζετε ένα κείμενο από το οποίο θα πρέπει τα παιδιά να εντοπίσουν και να γράψουν δύο ή τρία παραδείγματα κάτω από το αντίστοιχο μέρος του λόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις