Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Μαθαίνω την ώρα


Το συγκεκριμένο υλικό φτιάχτηκε για την εξοικείωση των παιδιών με τη χρήση του ρολογιού, ώστε να μάθουν να διαβάζουν την ώρα. Προτείνετε να συνδυαστεί με τις υπόλοιπες προτάσεις για τη διδασκαλία της ώρας, που υπάρχουν εδώ.


Αρχικά, εκτυπώνετε τις σελίδες 2 και 3 σε χαρτόνι (160 γραμμαρίων) διαφορετικού χρώματος. Κόβετε περιμετρικά τους κύκλους και τους δείκτες. Επίσης, κόβετε τις ακτίνες του πρώτου κύκλου και διπλώνετε τα "αφτάκια" για να μπορούν να φανούν τα λεπτά. Τέλος, περνάτε σε διπλόκαρφο τους δείκτες και τους κύκλους. Για τη διδασκαλία της ψηφιακής ώρας επιλέξτε τους κύκλους των σελίδων 4 και 5.


Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις