Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

Πίνακας αντιστοίχισης ισοδύναμων κλασμάτων


Ισοδύναμα λέγονται τα κλάσματα που εκφράζουν την ίδια ποσότητα, παρ' όλο που έχουν διαφορετικό αριθμητή και παρονομαστή. Για να δημιουργήσουμε ισοδύναμα κλάσματα αρκεί να πολλαπλασιάσουμε ή να διαιρέσουμε και τους δύο όρους του κλάσματος με τον ίδιο αριθμό. Προκειμένου να εξοικειώσουμε τα παιδιά με την έννοια αυτή, μπορούμε να φτιάξουμε έναν πίνακα αντιστοίχισης.


Αρχικά, θα χρειαστούμε ένα κουτί συσκευασίας (από σαμπουάν Syoss). Τα γράμματα που έχει το κουτί μπορείτε να τα καλύψετε με μαύρο αυτοκόλλητο χαρτί. Στη συνέχεια, εκτυπώνετε την καρτέλα "Ισοδύναμα κλάσματα" που υπάρχει στη σελίδα 12, την πλαστικοποιείτε και την κόβετε περιμετρικά. Την τοποθετείτε με χαρτοταινία στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας.

Εκτυπώνετε τις καρτέλες των σελίδων 2 έως 11, τις πλαστικοποιείτε και τις κόβετε περιμετρικά. Ανοίγετε τρύπες με τον διακορευτή στο επάνω μέρος τους και τις περνάτε σε ανοιγόμενους μεταλλικούς κρίκους.

Με ξυλάκι από σουβλάκι κάνετε τέσσερις τρύπες στο κουτί και σε αυτές τοποθετείτε τους κρίκους με τις καρτέλες.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέο ανάρτηση!

Ο τόνος της φωνής

Πολλοί μαθητές παραλείπουν τους τόνους από τις λέξεις ή δεν τους βάζουν στη σωστή θέση. Για να τους βοηθήσουμε συνήθως ρωτάμε "...

Δημοφιλείς αναρτήσεις