Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Πίνακας αντιστοίχισης ισοδύναμων κλασμάτων


Ισοδύναμα λέγονται τα κλάσματα που εκφράζουν την ίδια ποσότητα, παρ' όλο που έχουν διαφορετικό αριθμητή και παρονομαστή. Για να δημιουργήσουμε ισοδύναμα κλάσματα αρκεί να πολλαπλασιάσουμε ή να διαιρέσουμε και τους δύο όρους του κλάσματος με τον ίδιο αριθμό. Προκειμένου να εξοικειώσουμε τα παιδιά με την έννοια αυτή, μπορούμε να φτιάξουμε έναν πίνακα αντιστοίχισης.


Αρχικά, θα χρειαστούμε ένα κουτί συσκευασίας (από κρέμες μαλλιών Syoss). Τα γράμματα που έχει το κουτί μπορείτε να τα καλύψετε με μαύρο αυτοκόλλητο χαρτί. Στη συνέχεια, εκτυπώνετε την καρτέλα "Ισοδύναμα κλάσματα" που υπάρχει στη σελίδα 12, την πλαστικοποιείτε και την κόβετε περιμετρικά. Την τοποθετείτε με χαρτοταινία στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας.

Εκτυπώνετε τις καρτέλες των σελίδων 2 έως 11, τις πλαστικοποιείτε και τις κόβετε περιμετρικά. Ανοίγετε τρύπες με τον διακορευτή στο επάνω μέρος τους και τις περνάτε σε ανοιγόμενους μεταλλικούς κρίκους (με διάμετρο 3 εκατοστά), αφού πρώτα τις ανακατέψετε. Αντί για ανοιγόμενους κρίκους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δεματικά καλωδίων.

Με ξυλάκι από σουβλάκι κάνετε τέσσερις τρύπες στο κουτί και σε αυτές τοποθετείτε τους κρίκους με τις καρτέλες.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις