Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Αξία θέσης ψηφίων με καπάκια


Για την προσέγγιση της αξίας θέσης ψηφίων πραγματοποιήσαμε μια νέα δραστηριότητα με καπάκια. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά έβαζαν καπάκια στα αντίστοιχα παράθυρα, σύμφωνα με τον αριθμό που έπρεπε να σχηματίσουν κάθε φορά.


Εκτυπώστε τη σελίδα 2 (για φυσικούς αριθμούς) ή τη σελίδα 3 (για δεκαδικούς αριθμούς), πλαστικοποιήστε και κόψτε περιμετρικά τα δύο πλαίσια σχηματισμού των αριθμών. Κατόπιν, εκτυπώστε τη σελίδα 4 σε χρωματιστό χαρτόνι, κόψτε περιμετρικά και κολλήστε τα κυκλάκια με τους αριθμούς σε πλαστικά καπάκια μπουκαλιών. Κατά την εκτύπωση της σελίδας 4 επιλέξτε "πραγματικό μέγεθος".

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις