Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Καρτέλες επιλογής χαιρετισμού


Ενδυναμώστε τις σχέσεις μεταξύ των μαθητών και ενισχύστε το καλό κλίμα μέσα στην τάξη, εφαρμόζοντας μια ρουτίνα χαιρετισμού με καρτέλες τοποθετημένες έξω από την πόρτα.

Ορίζετε το παιδί που εκ περιτροπής θα αναλαμβάνει να καλωσορίσει τα υπόλοιπα μπαίνοντας στην αίθουσα. Ένα ένα με τη σειρά τα άλλα παιδιά διαλέγουν και δείχνουν μια καρτέλα, βάσει του χαιρετισμού που επιθυμούν. 


Μπορούν για παράδειγμα να επιλέξουν μεταξύ της ομιλίας, της χειραψίας, του "κόλλα πέντε", του κουνήματος των χεριών αριστερά δεξιά, της ένωσης των αντιχείρων, του χαμόγελου, της ένωσης  των γροθιών, της αγκαλιάς και του κλεισίματος του ματιού.

Επίσης, αξιοποιήστε την ευκαιρία για να μιλήσετε για τους τρόπους χαιρετισμού που υιοθετούνται από διάφορους λαούς.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ (να σημειώσουμε ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές σύμφωνα με τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης).



2 σχόλια:

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις