Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019

Καρτέλες επιλογής χαιρετισμού


Ενδυναμώστε τις σχέσεις μεταξύ των μαθητών και ενισχύστε το καλό κλίμα μέσα στην τάξη, εφαρμόζοντας μια ρουτίνα χαιρετισμού με καρτέλες τοποθετημένες έξω από την πόρτα.

Ορίζετε το παιδί που εκ περιτροπής θα αναλαμβάνει να καλωσορίσει τα υπόλοιπα μπαίνοντας στην αίθουσα. Ένα ένα με τη σειρά τα άλλα παιδιά διαλέγουν και δείχνουν μια καρτέλα, βάσει του χαιρετισμού που επιθυμούν. 


Μπορούν για παράδειγμα να επιλέξουν μεταξύ της ομιλίας, της χειραψίας, του "κόλλα πέντε", του κουνήματος των χεριών αριστερά δεξιά, της ένωσης των αντιχείρων, του χαμόγελου, της ένωσης  των γροθιών, της αγκαλιάς και του κλεισίματος του ματιού.

Επίσης, αξιοποιήστε την ευκαιρία για να μιλήσετε για τους τρόπους χαιρετισμού που υιοθετούνται από διάφορους λαούς.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέο ανάρτηση!

Ο τόνος της φωνής

Πολλοί μαθητές παραλείπουν τους τόνους από τις λέξεις ή δεν τους βάζουν στη σωστή θέση. Για να τους βοηθήσουμε συνήθως ρωτάμε "...

Δημοφιλείς αναρτήσεις