Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Κάρτες δημιουργικής αφήγησης


Οι κάρτες Dixit χαρακτηρίζονται από φαντασία, δημιουργικότητα και ιδιαίτερη καλαισθησία. Γι' αυτόν τον λόγο μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ καλή αφορμή για παραγωγή ιστοριών.


Εκτυπώστε και πλαστικοποιήστε τις 120 κάρτες του αρχείου. Δώστε τις στα παιδιά για να φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες σε ζευγάρια, ατομικά ή μικρές ομάδες. Με τις κάρτες αυτές τα παιδιά καλλιεργούν τη φαντασία τους, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους, εξασκούνται στην αφήγηση και την περιγραφή. Από το περιεχόμενο των καρτών κινητοποιούνται ιδιαίτερα ακόμα και όσα δυσκολεύονται στην παραγωγή λόγου.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Τουβλάκια ελληνικού Κώδικα Braille

Στο πλαίσιο δημιουργίας υλικού για μαθητές με προβλήματα όρασης και κατόπιν πολύμηνης μελέτης και δοκιμών, με τον Βασίλη Παύλου σχεδ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις