Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Ο πίνακας της εκατοντάδας σε μεγάλη αφίσα


Ο πίνακας της εκατοντάδας αναρτημένος στην τάξη είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για το δημοτικό και όχι μόνο για τις πρώτες τάξεις. Με τη βοήθειά του τα παιδιά μαθαίνουν, αναγνωρίζουν και διαβάζουν τους αριθμούς από το 1 έως το 100.

Εκτυπώστε το αρχείο καλύτερα στην έγχρωμη μορφή του, καθώς σε αυτήν υπάρχει χρωματική εναλλαγή στον αριθμό των δεκάδων, κάτι το οποίο διευκολύνει τα παιδιά στη μετάβαση. 

Συναρμολογήστε τις σελίδες έτσι ώστε οι αριθμοί να εμφανίζονται όπως στην παραπάνω εικόνα. Η αφίσα σε πλήρες μέγεθος έχει διαστάσεις 65x55 εκατοστά. Αν κάνετε εκτύπωση σε σελίδες Α3, οι διαστάσεις θα είναι 130x110 εκατοστά.

Δείτε αρκετές ιδέες για το πώς να αξιοποιήσετε τον πίνακα της εκατοντάδας εδώ.



Στη σελίδα 16 του αρχείου υπάρχει ένα παράθυρο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά για να βρίσκουν τους αριθμούς που είναι κατά μία μονάδα ή δεκάδα μεγαλύτεροι ή μικρότεροι από τον αριθμό που βρίσκεται στο κέντρο. 

Στη σελίδα 17 θα βρείτε ένα παράθυρο για να βρίσκουν τα παιδιά τους αριθμούς που είναι κατά μία μονάδα μεγαλύτεροι ή μικρότεροι από τον αριθμό που υπάρχει στο κέντρο.


Τα παραπάνω παράθυρα χρησιμεύουν επίσης ώστε τα παιδιά να εντοπίζουν τους αριθμούς που τους ζητάτε, π.χ. βρείτε το 32 ή τον αριθμό που έχει 2 μονάδες και 3 δεκάδες ή τον αριθμό που είναι κατά μία μονάδα μικρότερος του 33 κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις