Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Παρουσιολόγιο με αερόστατα


Οι πίνακες αναφοράς μπορούν να έχουν ποικίλη θεματολογία. Αξιοποιούνται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και αφορούν τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο σχολείο. Μία από αυτές είναι η τήρηση του παρουσιολογίου.

Για να φτιάξουμε το παρουσιολόγιο εκτυπώνουμε τα αερόστατα, γράφουμε τα ονόματα των παιδιών και τα πλαστικοποιούμε. Όταν τα παιδιά έρχονται στο σχολείο, τοποθετούν τη φωτογραφία τους στο καλάθι του αερόστατου που έχει το όνομά τους, προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι το "πέταγμά" τους. Χρησιμοποιούμε ταινία velcro για τη μετακίνηση των φωτογραφιών. Καλό είναι να πλαστικοποιηθούν και οι φωτογραφίες, καθώς η καθημερινή χρήση θα επιφέρει αρκετή φθορά.

Να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση του παρουσιολογίου γίνεται σε ύψος που να φτάνουν τα παιδιά. Δεν υπάρχει λόγος να το βάλουμε ψηλά, διότι δεν θα εξυπηρετήσει κανένα μαθησιακό στόχο, παρά μόνο θα έχει ρόλο διακοσμητικό.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ. Η εικονογράφηση είναι της Γαλήνης Γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις