Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Η κάμπια των ονομάτων


Τα παρουσιολόγια ανήκουν στους πίνακες αναφοράς που είναι σταθερά αναρτημένοι στον τοίχο της σχολικής αίθουσας. Η δομή των πινάκων μπορεί να πάρει διάφορες μορφές. Οι πίνακες αυτοί χαρακτηρίζονται από πολυτροπικότητα. Πολυτροπικό είναι ένα κείμενο όταν κάνει χρήση περισσότερων από έναν σημειωτικούς τρόπους για να μεταδώσει κάποιο μήνυμα.

Για να φτιάξουμε το παρουσιολόγιο με την κάμπια εκτυπώνουμε και πλαστικοποιούμε το κεφάλι και το σώμα της κάμπιας. Με ανεξίτηλο μαρκαδόρο γράφουμε τα ονόματα των παιδιών στα κυκλάκια που αντιπροσωπεύουν το σώμα της. Τοποθετούμε το κεφάλι της κάμπιας στον τοίχο και συγκεκριμένα σε σημείο εύκολα προσβάσιμο. Κάθε μέρα τα παιδιά βάζουν το κυκλάκι με το όνομά τους στα δεξιά του κεφαλιού κι έτσι σχηματίζεται μια κάμπια. 

Επιλέγουμε αποκλειστικά μονόχρωμα κυκλάκια όταν θέλουμε τα παιδιά να επιλέγουν το κυκλάκι βάσει του ονόματος κι όχι βάσει του χρώματός του. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς σβήνουμε τα ονόματα προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε εκ νέου την κάμπια.

Βρείτε το αρχείο με την κάμπια εδώ. Η εικονογράφηση είναι της Γαλήνης Γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις