Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Το τρενάκι της πρότασης

 


Το τρενάκι της πρότασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εντοπίζουν τα παιδιά τα μέρη του λόγου σε μια πρόταση.

Εκτυπώνουμε τη μηχανή και τα βαγόνια, τα πλαστικοποιούμε και τα κόβουμε περιμετρικά. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε με χαρτοταινία στον τοίχο. Κάθε φορά βάζουμε τόσα βαγόνια, όσα και οι λέξεις της πρότασης που μας ενδιαφέρει.

Στα άσπρα πλαίσια γράφουμε με μαρκαδόρο πίνακα τις λέξεις. Ζητάμε από τα παιδιά να μας πουν τι μέρος του λόγου είναι η κάθε λέξη και κατόπιν γράφουμε την απάντηση στα γκρι πλαίσια.

Εναλλακτικά, το τρενάκι δύναται να αξιοποιηθεί για να προσδιοριστεί το υποκείμενο, το ρήμα, το αντικείμενο και το κατηγορούμενο σε μια πρόταση.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις