Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Κάρτες με δίψηφα σύμφωνα και φωνήεντα


Τα δίψηφα φωνήεντα και σύμφωνα χρειάζονται περισσότερο χρόνο και δραστηριότητες, προκειμένου να κατακτηθούν από τους μαθητές. Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω κάρτες για κάθε δίψηφο, με εικόνες που να αναπαριστούν λέξεις. Οι λέξεις αυτές περιέχουν το κάθε δίψηφο σύμφωνο ή φωνήεν σε αρχική, τελική ή μεσαία θέση.

Αφού εκτύπωσα τις κάρτες, τις πλαστικοποίησα, τις έκοψα και τις τοποθέτησα στις θήκες του πίνακα, τον οποίο κρέμασα στην πόρτα με γαντζάκια Command. Εκτός από πίνακας αναφοράς, το υλικό αυτό θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, οι εικόνες μπορούν να αφαιρεθούν και να ανακατευτούν, ώστε να τις τοποθετήσουν εκ νέου τα παιδιά στη σωστή θέση.

Οι σελίδες 12-21 δεν περιέχουν εικόνες, ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να τοποθετήσουν με ταινία velcro τα καρτελάκια με τις εικόνες στην κατάλληλη θέση.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις