Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Διαδραστικός ασπροπίνακας


Ένα πολύ ενδιαφέρον εργαλείο για την εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία είναι ο διαδραστικός ασπροπίνακας. Δεν απαιτεί ούτε εγγραφή, ούτε εγκατάσταση αλλά ούτε και συνδρομή και είναι πάρα πολύ απλός στη χρήση του. Μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε αυτόν από όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο εκπαιδευτικός αρχικά στέλνει τον υπερσύνδεσμο του ασπροπίνακα στους μαθητές του και στη συνέχεια τους θέτει μια ερώτηση, είτε προφορικά, είτε γράφοντάς τη στον πίνακά του. Οι τελευταίοι απαντούν αφού γράψουν μόνο το όνομά τους, για να γνωρίζει ο εκπαιδευτικός για ποιον μαθητή πρόκειται. Έχουν δηλαδή ο καθένας το ατομικό του πινακάκι, τις απαντήσεις του οποίου μπορεί να δει μόνο ο εκπαιδευτικός.


Οι απαντήσεις εμφανίζονται στον εκπαιδευτικό σε πραγματικό χρόνο, οπότε υπάρχει άμεση ανατροφοδότηση. Επομένως, μπορεί να πραγματοποιηθεί συζήτηση εκείνη τη στιγμή για τα λάθη, τις παρανοήσεις κλπ., προκειμένου να λυθούν οι όποιες απορίες.


Στη συνέχεια, ο εκπαιδευτικός μπορεί να καθαρίσει τον πίνακα και να θέσει την επόμενη ερώτηση. Οι πίνακες σβήνονται αυτόματα, αφού περάσουν δύο ώρες από την τελευταία απάντηση κάποιου μαθητή. Υπάρχει βέβαια επιλογή να τους διαγράψει ο εκπαιδευτικός όποτε το επιθυμεί.



Μπορείτε να αξιοποιήσετε τον διαδραστικό ασπροπίνακα, ώστε τα παιδιά να λύσουν μαθηματικές πράξεις, να κάνουν καταιγισμό ιδεών, να γράψουν ορθογραφία ενώ τους την υπαγορεύετε κλπ.



Μπορείτε να βρείτε τον διαδραστικό ασπροπίνακα εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις