Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Πίνακας σχηματισμού δισύλλαβων λέξεων


Ο συγκεκριμένος πίνακας χρησιμεύει στο να εξοικειωθούν τα παιδιά με την αποκωδικοποίηση συλλαβών και δισύλλαβων λέξεων. Οι συλλαβές που υπάρχουν είναι όλες του τύπου σύμφωνο-φωνήεν (σ-φ). Στο αρχείο θα βρείτε συνολικά 40 λέξεις. Ξεκινήστε επιλέγοντας μερικές μόνο από αυτές και όταν τα παιδιά τις κατακτήσουν, συνεχίστε προσθέτοντας σταδιακά κι άλλες.


Αρχικά, θα χρειαστούμε ένα κουτί συσκευασίας (από σοκολάτες ΙΟΝ). Για να καλύψω τα γράμματα στο μπροστινό μέρος, χρησιμοποίησα μια λωρίδα κόκκινου πλαστικοποιημένου χαρτιού, την οποία κόλλησα με χαρτοταινία.

Εκτύπωσα τις καρτέλες των σελίδων 2-41, τις πλαστικοποίησα και τις έκοψα περιμετρικά. Άνοιξα τρύπες με τον διακορευτή στο επάνω μέρος τους και τις πέρασα σε δεματικά καλωδίων, αφού τις ανακάτεψα πρώτα.

Με ξυλάκι από σουβλάκι έκανα τρεις τρύπες στο κουτί και σε αυτές τοποθέτησα τα δεματικά καλωδίων με τις καρτέλες και τα έκλεισα.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις