Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Αντί για λέξεις κόλλησε το δαχτυλάκιΤα παιδιά που κολλάνε τις λέξεις μεταξύ τους δεν έχουν κατακτήσει πλήρως τη λεξική επίγνωση. Ένας τρόπος παρέμβασης είναι με την τοποθέτηση αυτοκόλλητων που αναπαριστούν τον δείκτη. Επέλεξα τα αυτοκόλλητα με το δαχτυλάκι, επειδή συνήθως λέμε στα παιδιά να τοποθετούν τον δείκτη τους μετά από κάθε λέξη. 

Για να φτιάξετε τα αυτοκόλλητα, εκτυπώνετε τη σελίδα 2 σε αυτοκόλλητο χαρτί. Στη συνέχεια, λόγω του μικρού τους μεγέθους, κόβετε τα δαχτυλάκια σε τετράγωνο σχήμα.

Στις σελίδες 3 και 4 του αρχείου θα βρείτε προτάσεις στις οποίες δεν υπάρχουν καθόλου κενά μεταξύ των λέξεων. Πέρα από αυτές και ανάλογα με το επιδιωκόμενο επίπεδο δυσκολίας, μπορείτε να βάλετε απλές φράσεις με δύο ή τρεις λέξεις. Επίσης, δοκιμάστε να γράψετε φράσεις ή προτάσεις στις οποίες άλλες λέξεις θα είναι κολλημένες μεταξύ τους και άλλες όχι.

Προτείνετε στο παιδί αρχικά να διαβάσει τη φράση ή την πρόταση και να βάλει κάθετες διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των λέξεων. Κατόπιν, να γράψει τη φράση/ πρόταση, τοποθετώντας αυτοκόλλητα με το δαχτυλάκι ανάμεσά τους. Έτσι θα θυμάται ότι χρειάζεται να αφήνει τις απαραίτητες αποστάσεις όταν γράφει.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις