Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Πίνακας αντιστοίχισης δεκαδικών αριθμών, δεκαδικών κλασμάτων και ποσοστών


Μαθαίνουμε να μετατρέπουμε έναν δεκαδικό αριθμό σε δεκαδικό κλάσμα και ποσοστό με τη βοήθεια ενός πίνακα αντιστοίχισης. Οι μαθητές εξοικειώνονται με τις διαφορετικές μορφές αριθμών και κατανοούν τη μεταξύ τους σχέση ισότητας.


Αρχικά, θα χρειαστούμε ένα κουτί συσκευασίας (από κρέμες μαλλιών Syoss), όπως αυτό που φαίνεται στην εικόνα. Για να καλύψω τα γράμματα στο μπροστινό μέρος, χρησιμοποίησα μια λωρίδα από μαύρο αυτοκόλλητο χαρτί. Στη συνέχεια, εκτύπωσα σε άσπρο χαρτί τα καρτελάκια της σελίδας 12 (δεκαδικός αριθμός, δεκαδικό κλάσμα, ποσοστό, μέρος), τα πλαστικοποίησα και τα έκοψα. Τα τοποθέτησα με χαρτοταινία στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας.

Εκτύπωσα τις καρτέλες των σελίδων 2-11, τις πλαστικοποίησα και τις έκοψα περιμετρικά. Άνοιξα τρύπες με τον διακορευτή στο επάνω μέρος τους και τις πέρασα σε ανοιγόμενους μεταλλικούς κρίκους (με διάμετρο 3 εκατοστά), αφού τις ανακάτεψα πρώτα. Αντί για ανοιγόμενους κρίκους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δεματικά καλωδίων.

Με ξυλάκι από σουβλάκι έκανα τέσσερις τρύπες στο κουτί και σε αυτές τοποθέτησα τους κρίκους με τις καρτέλες.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις