Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Η ρόδα της προπαίδειας


Μια ιδέα που αξίζει να δοκιμάσετε με τους μαθητές σας είναι η "ρόδα της προπαίδειας". Χρησιμεύει ιδιαίτερα σε όσους θέλουν "χαρτί και μολύβι" για να μάθουν κάτι καινούριο.

Εκτυπώνετε τη δεύτερη σελίδα του αρχείου σε χρωματιστό χαρτί και πλαστικοποιείτε. Οι μαθητές τοποθετούν τη ρόδα τους σε έναν ατομικό ασπροπίνακα. Γράφουν στο κέντρο έναν αριθμό από το 1 έως το 10 και κατόπιν τα αντίστοιχα γινόμενα με τον ειδικό μαρκαδόρο. Στην αρχή ίσως τους είναι πιο εύκολο να ξεκινήσουν από το 1x..., 2x... κλπ. Στη συνέχεια, ενθαρρύνετέ τους να βρουν τα γινόμενα ανακατεμένα, όπως είναι εξάλλου και στη ρόδα. Εάν θέλετε να δουλέψετε την αντίστοιχη δραστηριότητα στον πίνακα της τάξης, χρησιμοποιήστε τη ρόδα της τρίτης σελίδας.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις