Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019

Μαθησιακές Ευκολίες, του Φώτη Παπαναστασίου


Το βιβλίο του ειδικού παιδαγωγού Φώτη Παπαναστασίου με τίτλο "Μαθησιακές Ευκολίες" αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης και παρέμβασης για παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Προτείνεται να αξιοποιηθεί τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από γονείς, διότι είναι ιδιαίτερα λειτουργικό και εύχρηστο.
Στην αρχή του βιβλίου παρουσιάζεται σύντομα το θεωρητικό πλαίσιο των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών, που συν τοις άλλοις περιλαμβάνει βασική ορολογία, χαρακτηριστικά, αίτια, πρώιμες ενδείξεις και προτάσεις αντιμετώπισης.Στη συνέχεια, αναπτύσσεται το κυρίως μέρος του βιβλίου, στο οποίο υπάρχουν ασκήσεις υποστήριξης και παρέμβασης. Οι ασκήσεις αυτές κατηγοριοποιούνται σε έξι τομείς: οπτική αντίληψη, ακουστική αντίληψη, μνήμη, φωνολογική ενημερότητα, γραπτός και αφηγηματικός λόγος, αναγνωστική ευχέρεια και κατανόηση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τουβλάκια ελληνικού Κώδικα Braille

Στο πλαίσιο δημιουργίας υλικού για μαθητές με προβλήματα όρασης και κατόπιν πολύμηνης μελέτης και δοκιμών, με τον Βασίλη Παύλου σχεδιάσ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις