Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Μαθησιακές Ευκολίες, του Φώτη Παπαναστασίου


Το βιβλίο του ειδικού παιδαγωγού Φώτη Παπαναστασίου με τίτλο "Μαθησιακές Ευκολίες" αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης και παρέμβασης για παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Προτείνεται να αξιοποιηθεί τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από γονείς, διότι είναι ιδιαίτερα λειτουργικό και εύχρηστο.
Στην αρχή του βιβλίου παρουσιάζεται σύντομα το θεωρητικό πλαίσιο των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών, που συν τοις άλλοις περιλαμβάνει βασική ορολογία, χαρακτηριστικά, αίτια, πρώιμες ενδείξεις και προτάσεις αντιμετώπισης.Στη συνέχεια, αναπτύσσεται το κυρίως μέρος του βιβλίου, στο οποίο υπάρχουν ασκήσεις υποστήριξης και παρέμβασης. Οι ασκήσεις αυτές κατηγοριοποιούνται σε έξι τομείς: οπτική αντίληψη, ακουστική αντίληψη, μνήμη, φωνολογική ενημερότητα, γραπτός και αφηγηματικός λόγος, αναγνωστική ευχέρεια και κατανόηση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις