Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Υπολογισμός εμβαδού και περιμέτρου


Οι μαθητές πολύ συχνά συγχέουν τις έννοιες "εμβαδό" και "περίμετρος". Εκτός από τον σχετικό πίνακα αναφοράς, μπορείτε να αναρτήσετε αφίσες, οι οποίες παρουσιάζουν τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζουμε το εμβαδό και την περίμετρο για τα εξής γεωμετρικά σχήματα: ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, πλάγιο παραλληλόγραμμο, τετράγωνο, τρίγωνο, τραπέζιο.


Με τις αφίσες αυτές οι μαθητές θα είναι σε θέση να κατανοήσουν τη διαφορά μεταξύ των εννοιών "εμβαδό" και "περίμετρος", καθώς και να προσεγγίσουν τις σχέσεις που τις συνδέουν. Προτείνεται η σταδιακή ανάρτηση των αφισών, βάσει της διδακτικής ύλης.

Μπορείτε να βρείτε τις αφίσες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις