Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019

Υπολογισμός εμβαδού και περιμέτρου


Οι μαθητές πολύ συχνά συγχέουν τις έννοιες "εμβαδό" και "περίμετρος". Εκτός από τον σχετικό πίνακα αναφοράς, μπορείτε να αναρτήσετε αφίσες, οι οποίες παρουσιάζουν τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζουμε το εμβαδό και την περίμετρο για τα εξής γεωμετρικά σχήματα: ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, πλάγιο παραλληλόγραμμο, τετράγωνο, τρίγωνο, τραπέζιο.


Με τις αφίσες αυτές οι μαθητές θα είναι σε θέση να κατανοήσουν τη διαφορά μεταξύ των εννοιών "εμβαδό" και "περίμετρος", καθώς και να προσεγγίσουν τις σχέσεις που τις συνδέουν. Προτείνεται η σταδιακή ανάρτηση των αφισών, βάσει της διδακτικής ύλης.

Μπορείτε να βρείτε τις αφίσες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τουβλάκια ελληνικού Κώδικα Braille

Στο πλαίσιο δημιουργίας υλικού για μαθητές με προβλήματα όρασης και κατόπιν πολύμηνης μελέτης και δοκιμών, με τον Βασίλη Παύλου σχεδιάσ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις