Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019

Ένα μπλουζάκι για ενθύμιο


Πέρα από τα ενθύμια που ετοιμάζουμε για τα παιδιά, μπορούμε να τους ζητήσουμε να φτιάξουν κάτι και για εμάς!
 

Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να πάρουμε ένα λευκό μπλουζάκι και να ζητήσουμε από τα παιδιά να το ζωγραφίσουν όπως επιθυμούν. Για το εγχείρημα θα χρειαστείτε ειδικούς μαρκαδόρους για ύφασμα. Εγώ επέλεξα ανεξίτηλους μαρκαδόρους σε απαλές αποχρώσεις, αλλά μπορείτε να πάρετε και τους έντονους.


Τοποθέτησα το μπλουζάκι επάνω στο θρανίο και ανάμεσα στο επάνω και στο κάτω ύφασμα έβαλα ένα σκληρό χαρτόνι, προκειμένου το χρώμα να μη διαπεράσει το επάνω ύφασμα και αποτυπωθεί στην άλλη πλευρά. Στη συνέχεια, έδωσα τους μαρκαδόρους στα παιδιά και ένα ένα με τη σειρά έφτιαχναν το δικό τους σχέδιο μέχρι να γεμίσει η μπροστινή όψη της μπλούζας.

Προσέξτε τις οδηγίες χρήσης των μαρκαδόρων γιατί συνήθως απαιτείται σιδέρωμα για τη σταθεροποίηση των χρωμάτων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τουβλάκια ελληνικού Κώδικα Braille

Στο πλαίσιο δημιουργίας υλικού για μαθητές με προβλήματα όρασης και κατόπιν πολύμηνης μελέτης και δοκιμών, με τον Βασίλη Παύλου σχεδιάσ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις