Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Μενταγιόν από πηλό για τη γιορτή της μητέρας


Για τη γιορτή της μητέρας που είναι αυτήν την Κυριακή, φτιάξαμε μενταγιόν σε σχήμα καρδιάς από πηλό, αξιοποιώντας διάφορες τεχνικές, εργαλεία και στυλ διακόσμησης.
 Αρχικά, πήραμε άσπρο πηλό που στεγνώνει μόνος του με αέρα και δε χρειάζεται ψήσιμο. Χρησιμοποιήσαμε το ανάλογο κουπ πάτ για να του δώσουμε το σχήμα καρδιάς. Κάναμε τρύπα με καλαμάκι από σουβλάκι (με τη μη μυτερή άκρη), για να περάσουμε κόκκινο σπάγκο στο τέλος. 


Κατόπιν, αφήσαμε μερικά από τα μενταγιόν να στεγνώσουν καλά για δύο μέρες και τα βάψαμε με κόκκινο ακρυλικό χρώμα. Αφού στέγνωσαν από τη μία μεριά, χρειάστηκε να τα αναποδογυρίσουμε για να τα βάψουμε και από το πίσω μέρος τους.


Σε κάποια μενταγιόν, ενώ ήταν ακόμα νωπά, φτιάξαμε ανάγλυφες καρδούλες, πιέζοντας με την άκρη των δαχτύλων. Αφού στέγνωσαν, περάσαμε το δάχτυλο με πινέλο κόκκινου χρώματος και βάψαμε με αυτό το ανάγλυφο μέρος.


Στα υπόλοιπα μενταγιόν με το που δώσαμε το σχήμα καρδιάς κολλήσαμε χάντρες και πούλιες απλά πιέζοντάς τες αρκετά επάνω στον πηλό. Επίσης, με τα εργαλεία γλυπτικής τα παιδιά έφτιαξαν διάφορα σχέδια της επιλογής τους. Εάν τα όποια διακοσμητικά στοιχεία ξεκολλήσουν μετά το στέγνωμα του πηλού, τα κολλάτε με υγρή κόλλα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις