Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019

Τετράδιο λεξιλογίου


Βοηθήστε τα παιδιά να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους με τη χρήση ενός τετραδίου που θα προορίζεται γι' αυτόν τον σκοπό. Στο τετράδιο υπάρχει χώρος για να γράψουν τα παιδιά τη λέξη, τη σημασία, τα συνώνυμα, τα αντώνυμα και μια πρόταση. Επίσης, μπορούν να την εικονογραφήσουν.

Εκτυπώστε έγχρωμο το εξώφυλλο και τις εσωτερικές σελίδες ασπρόμαυρες. Επιλέξτε εκτύπωση μπρος πίσω για τη σελίδα 3 του αρχείου και εκτυπώστε τη σε όσα αντίτυπα θέλετε. Κατόπιν, κάντε βιβλιοδεσία σπιράλ ή τρυπήστε τις σελίδες στα αριστερά και τοποθετήστε τις σε ντοσιέ. Εάν θέλετε το τετράδιο να είναι σε μέγεθος Α5, χρησιμοποιήστε τις σελίδες 5 και 6 του αρχείου.Για τις μεγαλύτερες τάξεις μπορείτε να επιλέξετε το πρότυπο (σελ. 4, 7) που περιλαμβάνει τη λέξη, το μέρος του λόγου, τη σημασία, την οικογένεια λέξεων, τα συνώνυμα, τα αντώνυμα και μια πρόταση.

Η επιλογή των λέξεων γίνεται από εσάς ή από τα παιδιά, ανάλογα τον στόχο. Για παράδειγμα, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις λέξεις για ορθογραφία, το βασικό λεξιλόγιο του κειμένου ή ακόμα και λέξεις που κάνουν εντύπωση στα παιδιά. Χρησιμοποιήστε το καθημερινά, επιλέγοντας όμως λίγες λέξεις κάθε φορά. Συνίσταται η ταυτόχρονη χρήση λεξικού, όταν υπάρχει κάποια δυσκολία.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τουβλάκια ελληνικού Κώδικα Braille

Στο πλαίσιο δημιουργίας υλικού για μαθητές με προβλήματα όρασης και κατόπιν πολύμηνης μελέτης και δοκιμών, με τον Βασίλη Παύλου σχεδιάσ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις