Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Ένα σχολείο... κυψέλη!


Βρήκαμε την ομάδα που ανέλαβε την εικαστική παρέμβαση στον εξωτερικό χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης!

Δεν είναι άλλη από την Crew Mitroulakis που με την τεχνική του graffitti μετέτρεψε το σχολείο σε... κυψέλη, κάνοντας ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα να μιλάει για το εγχείρημα αυτό!



Η ομάδα πέρα από την τέχνη της, κατέθεσε και την ψυχή της, δημιουργώντας ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα. Το σχολείο αυτό αποτελεί πλέον πρότυπο και για τα υπόλοιπα σχολεία. 



Η αισθητική του χώρου είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ψυχολογία μαθητών και εκπαιδευτικών, αν αναλογιστεί κανείς τις ώρες που περνούν καθημερινά στο σχολείο. Αυτό λοιπόν σκέφτηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και πρότεινε την καθολική αλλαγή της εικόνας του σχολείου.




Η ιδέα της κυψέλης είναι της Crew Mitroulakis και προέκυψε από την πρότυπη κοινωνία των μελισσών, στην οποία η συνεργασία διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο. Την όλη προσπάθεια συντόνισε η διευθύντρια του σχολείου κα Βάνα Γκοντσίδου. 



Ο σχεδιασμός και η επίβλεψη της αυλόπορτας έγινε από την κα Αρχοντούλα Πιρπιρή, μητέρα μαθητή του σχολείου. Κατόπιν, μετατράπηκε σε κινητή βιβλιοθήκη, καθώς τα κάγκελα μεταμορφώθηκαν σε γνωστούς τίτλους βιβλίων ("Το όνειρο του σκιάχτρου", του Ευγένιου Τριβιζά, "Ένα παιδί μετράει τ' άστρα", του Μενέλαου Λουντέμη, "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" του Ιουλίου Βέρν και άλλα).



Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ήταν αυτός που συνεισέφερε οικονομικά για να γίνουν οι ιδέες αυτές πραγματικότητα. 



Σύμφωνα με τον Oscar Wilde, το σχολείο θα έπρεπε να είναι το ωραιότερο μέρος σε κάθε πόλη ή χωριό. Τόσο ωραίο που η τιμωρία για τα απείθαρχα παιδιά θα έπρεπε να είναι ο αποκλεισμός τους από το σχολείο την επόμενη μέρα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις