Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ημερολόγιο από μανταλάκια


Αυτήν την κατασκευή τη θυμάμαι από τότε που ήμουν στο δημοτικό και την κάναμε στην τάξη. Το ημερολόγιο από μανταλάκια μπορείτε να το φτιάξετε πριν ή μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και είναι κάτι που θα τους μείνει.


Θα χρειαστείτε 15 ξύλινα μανταλάκια, από τα οποία αφαιρείτε το μεταλλικό μέρος. Στη συνέχεια, τα ενώνετε ανά δύο χρησιμοποιώντας υγρή κόλλα. Αφού στεγνώσουν, τα κολλάτε κυκλικά σε έναν κύκλο από χαρτόνι. Από πάνω τους κολλάτε ακόμα έναν κύκλο από χαρτόνι και τέλος το ημερολόγιο (το βρίσκετε στα βιβλιοπωλεία). Για να κρεμάσετε την κατασκευή στον τοίχο, περνάτε ένα κορδόνι από τις τρύπες που σχηματίζουν τα ενωμένα μανταλάκια.Εάν δεν κολλήσετε τα μανταλάκια ανάποδα, αλλά τα τοποθετήσετε όλα με την ίδια φορά, θα έχετε ένα διαφορετικό σχέδιο, εξίσου όμορφο.


Στην παραπάνω φωτογραφία τα μανταλάκια διατηρούν το φυσικό τους χρώμα, όμως εάν θέλετε τα βάφετε σε όποια απόχρωση επιθυμείτε. 

Μπορείτε να βρείτε τους κύκλους εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις