Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018

Γεωμετρία μέσω τέχνης


Στο πλαίσιο της διαθεματικής θεώρησης της μάθησης, προσεγγίσαμε τη γεωμετρία μέσω της τέχνης. Πιο συγκεκριμένα, είδαμε πώς ο ζωγράφος και θεωρητικός της τέχνης Βασίλι Καντίνσκι εμπνεύστηκε από τη γεωμετρία και το 1913 έφτιαξε το έργο του "Μελέτη στο χρώμα: τετράγωνα με ομόκεντρους δακτυλίους".

Στη συνέχεια, πήραμε λευκές κόλλες χαρτί και τις χωρίσαμε σε επιμέρους τετράγωνα. Μέσα σε αυτά σχεδιάσαμε ομόκεντρους κύκλους, τους οποίους χρωματίσαμε με μαρκαδόρους. Επιλέξαμε χρώματα του φθινοπώρου, για να ταιριάζουν με την εποχή που διανύουμε. Κόψαμε τους κύκλους και τους κολλήσαμε σε κόκκινο χαρτόνι για επιπλέον σταθερότητα. 


Με συνδετήρες τοποθετήσαμε τους ομόκεντρους κύκλους στις κορδέλες που είχα βάλει στο παράθυρο αντί για κουρτίνα. Οι κορδέλες αυτές είναι σε κουβάρι και όταν ξετυλίγονται διατηρούν τον ελαφρύ τους κυματισμό. Αντί για κουρτινόξυλο, παραγγείλαμε μονό σιδηρόδρομο αλουμινίου με πλαστικά ράουλα. Από τα τελευταία κρέμασα τις κορδέλες κατά μήκος του παραθύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τουβλάκια ελληνικού Κώδικα Braille

Στο πλαίσιο δημιουργίας υλικού για μαθητές με προβλήματα όρασης και κατόπιν πολύμηνης μελέτης και δοκιμών, με τον Βασίλη Παύλου σχεδιάσ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις