Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Ραφιέρα από κουτιά φωτοτυπικού χαρτιού


Χρειάζεστε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στην τάξη αλλά έχετε περιορισμό στα έξοδα του σχολείου; Φτιάξτε μια ραφιέρα από κουτιά φωτοτυπικού χαρτιού!


Τοποθετείτε στο πλάι τα κουτιά χωρίς τα καπάκια τους και τα ενώνετε μεταξύ τους με χαρτοταινία. Μην πετάξετε όμως τα καπάκια, γιατί θα ακολουθήσει κι άλλη ιδέα. Θα χρειαστεί να βάλετε χαρτοταινία σε πολλά σημεία, προκειμένου να είναι σταθερή η κατασκευή σας και να αντέχει. Εμείς είχαμε πληθώρα κουτιών (ναι, κάποιοι στο σχολείο μας δεν ακούν που τους λέω "Όχι στις φωτοτυπίες για το σπίτι" 😇), οπότε έφτιαξα μια αρκετά μεγάλη ραφιέρα.

Στη συνέχεια, τη βάφετε με μαύρο σπρέι ματ. Δοκίμασα να τη βάψω και με άλλα χρώματα, αλλά φαίνονταν τα μαύρα γράμματα που είχαν τα κουτιά. Επομένως, κατέληξα στο μαύρο χρώμα.

Τέλος, πλαστικοποιείτε χρωματιστά χαρτόνια και τα τοποθετείτε στα ραφάκια, χρησιμοποιώντας χαρτοταινία. Για να χωράνε τα πλαστικοποιημένα χαρτόνια, κόβετε ελάχιστα τη διαφάνεια που προεξέχει στις δύο άκρες, αριστερά και δεξιά. 

Η ραφιέρα σας είναι έτοιμη για την τάξη! Μπορείτε να βάλετε υλικά χειροτεχνίας, μολύβια, μαρκαδόρους κλπ. Είναι μια πολύ πρακτική λύση που θα σας βοηθήσει να οργανώσετε και να ομορφύνετε ταυτόχρονα τον χώρο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις