Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Φόρμα τριμηνιαίας στοχοθεσίας


Στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικού γενικής και ειδικής αγωγής, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη η καταγραφή των στόχων του κάθε τριμήνου. Για τη διευκόλυνση της συνεργασίας αυτής έφτιαξα μια φόρμα, την οποία καλείται να συμπληρώσει ο εκπαιδευτικός της τάξης στην αρχή του κάθε τριμήνου, βάσει της διδακτέας ύλης αλλά και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το παιδί.


Κατόπιν, τη φόρμα αυτήν τη δίνει στον εκπαιδευτικό του τμήματος ένταξης, προκειμένου να διαμορφώσει το πρόγραμμα παρέμβασης για τον μαθητή, αφού φυσικά λάβει υπόψη του και την αξιολόγηση που θα κάνει ο ίδιος.

Στο πρώτο πλαίσιο καταγράφονται οι στόχοι που αφορούν τη γλώσσα, στο δεύτερο τα μαθηματικά και στο τρίτο τις δεξιότητες (κοινωνικές, επικοινωνιακές, συναισθηματικές, συμπεριφορικές, αυτοεξυπηρέτησης). Καλό είναι να επικεντρωνόμαστε κάθε φορά σε τρεις ή τέσσερις στόχους ανά πεδίο. Επίσης, δε σημαίνει ότι η στοχοθεσία θα πρέπει απαραίτητα να διαφοροποιείται από το ένα τρίμηνο στο άλλο, εφόσον δεν έχει επιτευχθεί στον αναμενόμενο βαθμό.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις