Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Πίνακας αντιστοίχισης κλασμάτων και μερών


Μου αρέσει ιδιαίτερα η αξιοποίηση των πινάκων αντιστοίχισης κατά τη διδασκαλία, οπότε επιδιώκω να δημιουργώ τέτοιους σε κάθε ευκαιρία. Με τον συγκεκριμένο προσεγγίζεται η έννοια του κλάσματος. Στην πρώτη στήλη βρίσκεται το κλάσμα, στη δεύτερη αναγράφεται το πώς το διαβάζουμε και στις δύο τελευταίες υπάρχουν δύο διαφορετικές απεικονίσεις.


Αρχικά, θα χρειαστούμε ένα κουτί συσκευασίας (από κρέμες μαλλιών Syoss). Για να καλύψω τα γράμματα στο μπροστινό μέρος, χρησιμοποίησα μια λωρίδα από μαύρο αυτοκόλλητο χαρτί. Στη συνέχεια, εκτύπωσα σε άσπρο χαρτί τα καρτελάκια της σελίδας 12, τα πλαστικοποίησα και τα έκοψα. Τα τοποθέτησα με χαρτοταινία στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας.

Εκτύπωσα τις καρτέλες των σελίδων 2-11, τις πλαστικοποίησα και τις έκοψα περιμετρικά. Άνοιξα τρύπες με τον διακορευτή στο επάνω μέρος τους και τις πέρασα σε ανοιγόμενους μεταλλικούς κρίκους (με διάμετρο 3 εκατοστά), αφού τις ανακάτεψα πρώτα. Αντί για ανοιγόμενους κρίκους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δεματικά καλωδίων.

Με ξυλάκι από σουβλάκι έκανα τέσσερις τρύπες στο κουτί και σε αυτές τοποθέτησα τους κρίκους με τις καρτέλες. 

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις