Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Αφίσες κατά του σχολικού εκφοβισμού


Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Ο εκφοβισμός περιλαμβάνει τη βίαιη και επιθετική συμπεριφορά, σωματική και λεκτική, που χαρακτηρίζεται από τα εξής χαρακτηριστικά: σκοπιμότητα, συστηματικότητα και επαναληψιμότητα.


Συμβαίνει με σκοπό την πρόκληση σωματικού, συναισθηματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός ή εκτός σχολικού πλαισίου. Πέρα από τα θύματα, στήριξη χρειάζονται και οι θύτες, καθώς πάντα υπάρχουν σοβαροί λόγοι που οδηγούν ορισμένα παιδιά στην εκδήλωση της συγκεκριμένης συμπεριφοράς.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο με τις αφίσες εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις