Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020

Αλατιέρα με την προπαίδεια


Αυτό το παιχνίδι συνηθίζαμε να το παίζουμε παλιά, αξιοποιώντας για την κατασκευή του την τεχνική origami. Τώρα μπορούμε να το δοκιμάσουμε και με την προπαίδεια!


Εκτυπώστε τις σελίδες 2-11 σε χρωματιστά ή λευκά χαρτιά (για να τις βάψουν τα παιδιά). Κόψτε περιμετρικά τα τετράγωνα και διπλώστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ο ένας παίκτης βάζει τους αντίχειρες και τους δείκτες του στην αλατιέρα. Ζητάει από τον δεύτερο παίκτη να του πει έναν αριθμό. Τότε ανοίγει την αλατιέρα τόσες φορές όσες δηλώνει ο αριθμός. Ο δεύτερος παίκτης επιλέγει ένα από τα τέσσερα εσωτερικά τρίγωνα. Ο πρώτος παίκτης λέει την αναγραφόμενη πράξη και ο δεύτερος καλείται να μαντέψει το γινόμενο. Ο πρώτος παίκτης ανοίγει την αλατιέρα για να φανεί η απάντηση.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Τουβλάκια ελληνικού Κώδικα Braille

Στο πλαίσιο δημιουργίας υλικού για μαθητές με προβλήματα όρασης και κατόπιν πολύμηνης μελέτης και δοκιμών, με τον Βασίλη Παύλου σχεδ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις