Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Σημεία στίξης σε αυτοκόλλητα


Η χρήση των σημείων στίξης είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά την παραγωγή του γραπτού λόγου. Όμως πολλοί είναι οι μαθητές που τα παραλείπουν. Συνήθως κατά την ανάγνωση οι μαθητές αυτοί δεν ακολουθούν τα σημεία στίξης, με αποτέλεσμα να μην αποδίδεται σωστά το νόημα του κειμένου.


Ένας τρόπος για να εξασκήσουμε τα παιδιά στη χρήση των σημείων στίξης είναι να αξιοποιήσουμε αυτοκόλλητα. Εκτυπώνουμε λοιπόν τη σελίδα 2 του αρχείου σε αυτοκόλλητο χαρτί και κόβουμε περιμετρικά. Στη συνέχεια, εκτυπώνουμε τις σελίδες 3-4 και τις δίνουμε στα παιδιά προκειμένου να κολλήσουν το κατάλληλο σημείο στίξης σε κάθε πρόταση.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις