Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Ο κανόνας των εσωρούχων


Προστατέψτε τα παιδιά από τη σεξουαλική κακοποίηση, μαθαίνοντάς τους τον κανόνα των εσωρούχων. Ο εν λόγω κανόνας είναι ιδιαίτερα σημαντικός, ειδικά τη στιγμή που το ποσοστό των παιδιών που πέφτουν θύματα ανέρχεται στο 20%.



Η εκμάθηση του κανόνα και η συχνή αναφορά σε αυτόν συνιστά ένα εργαλείο πρόληψης ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση. Παράλληλα με τον κανόνα, μάθετε στα παιδιά ότι το σώμα τους τους ανήκει και ότι κανείς δεν μπορεί να τα αγγίξει χωρίς την άδειά τους. Αναφορικά με τα μυστικά, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι αυτά δεν επιτρέπονται, παρά μόνο οι εκπλήξεις, που είναι κατά κάποιον τρόπο προσωρινά μυστικά. Τέλος, χρειάζεται να μιλήσουν στον γονιό ή στον δάσκαλο σε περίπτωση που κάποιος τους αγγίξει σε σημείο που δεν επιτρέπεται ή τους ζητά να κρατήσουν μυστικά.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις