Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Διάκριση φωνημάτων και δίψηφων


Οι μαθητές που παρουσιάζουν φωνολογικές διαταραχές πολύ συχνά συγχέουν φωνήματα που ακουστικά μοιάζουν μεταξύ τους. Η δυσκολία στην ακουστική διάκριση μεταφέρεται όμως και στη γραφή, γι' αυτό είναι πολύ σημαντική η κατάκτηση της φωνολογικής ενημερότητας.


Ανάλογα με τον στόχο της δραστηριότητας και τις ανάγκες του παιδιού, μπορείτε να αξιοποιήσετε το υλικό με διάφορους τρόπους:
-Διαβάζετε μία μία τις λέξεις και ζητάτε από το παιδί να επαναλάβει ό,τι ακούει.
-Διαβάζετε μία μία τις λέξεις και ζητάτε από το παιδί να συμπληρώσει το γράμμα που λείπει.
-Δίνετε στο παιδί το φυλλάδιο με τις λέξεις και προσπαθεί από μόνο του να τις διαβάσει και να συμπληρώσει το γράμμα που λείπει.

Όταν το παιδί δεν έχει καλή άρθρωση, τότε του εξηγούμε και του δείχνουμε πώς να τοποθετεί τη γλώσσα, τα χείλη και τα δόντια του. Πολύ βοηθητικό επίσης είναι να έχουμε έναν καθρέφτη, στον οποίο θα κοιτάζει το παιδί όταν προσπαθεί να εφαρμόσει τις οδηγίες, προκειμένου να λάβει άμεση ανατροφοδότηση.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

1 σχόλιο:

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις