Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Διακόσμηση πόρτας: Pac-Man


Συνήθως επιλέγουμε να τοποθετήσουμε στους τοίχους της τάξης αφίσες, καρτέλες κλπ. που να έχουν καθαρά εκπαιδευτικό και όχι διακοσμητικό χαρακτήρα. Στην περίπτωση της πόρτας όμως, μπορούμε να κάνουμε μια εξαίρεση...


Με τη Βίκυ λοιπόν σκεφτήκαμε πέρυσι να κάνουμε μια έκπληξη στη φίλη μας την Ξένια και τους μαθητές της, αλλάζοντας την πόρτα της τάξης τους που δε βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση.

Αρχικά μετρήσαμε τις διαστάσεις της πόρτας και κόψαμε σε αυτές μπλε χαρτί του μέτρου. Το τοποθετήσαμε στο πάτωμα και ορίσαμε τους διαδρόμους, χρησιμοποιώντας λεπτή χαρτοταινία. 

Εκτυπώσαμε τη δεύτερη και την τρίτη σελίδα του αρχείου σε κίτρινα φύλλα Α4. Την τέταρτη σελίδα την εκτυπώσαμε σε έξι αντίτυπα διαφορετικών χρωμάτων και συγκεκριμένα σε πράσινο, λαχανί, μπλε, ροζ, πορτοκαλί και κόκκινο. 

Κατόπιν, κόψαμε περιμετρικά τις φιγούρες και τα κυκλάκια. Τοποθετήσαμε τις φιγούρες, χωρίς κόλλα αρχικά. Αφού καταλήξαμε στις τελικές τους θέσεις, τις κολλήσαμε με κόλλα stick. Συνεχίσαμε με τα κυκλάκια.

Τέλος, τοποθετήσαμε το χαρτί του μέτρου στην πόρτα, χρησιμοποιώντας φαρδιά χαρτοταινία.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.


1 σχόλιο:

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις