Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Μάρτης


Τα βραχιολάκια του Μάρτη είναι ένα αγαπημένο έθιμο του πρώτου μήνα της άνοιξης. Εντοπίζεται μάλιστα σε διάφορες χώρες των Βαλκανίων.



Θα χρειαστείτε κόκκινη και άσπρη κλωστή στριμμένη, καθώς και διάφορα κουμπιά. Εμείς πήραμε έτοιμη την κλωστή από κατάστημα ειδών ραπτικής. Για κάθε παιδί υπολογίστε περίπου τριάντα εκατοστά. Περνάτε την κλωστή μέσα από τα κουμπιά, κάνοντας διάφορους κόμπους. Τέλος, δένετε το βραχιολάκι στον καρπό του χεριού.


Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, φοράμε τον Μάρτη την πρώτη ημέρα του μήνα, για να μη μας κάψει ο ήλιος. Είτε τον βγάζουμε την τελευταία ημέρα του μήνα, είτε περιμένουμε μέχρι να δούμε κάποιο χελιδόνι και τότε τον κρεμάμε σε ένα δέντρο για να τον πάρει και να φτιάξει τη φωλιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις