Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Γωνιά διαχείρισης άγχους


Στην τάξη μας δημιουργήσαμε μια γωνιά διαχείρισης του άγχους. Τα παιδιά όταν έχουν ένταση, πηγαίνουν σε αυτήν και χρωματίζουν τα σχέδια της εικόνας. Αυτό τους ηρεμεί και τους δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους.


Το χρωμάτισμα εικόνων βοηθάει στη χαλάρωση του ατόμου, καθώς απομακρύνει όλες τις σκέψεις του και επικεντρώνεται σε αυτό που κάνει εκείνη τη στιγμή. Είναι σαν να μπαίνει σε μια κατάσταση διαλογισμού, οπότε μειώνονται τα επίπεδα άγχους και στρες στον οργανισμό.



Το σχέδιο της πρώτης φωτογραφίας έχει διαστάσεις 120x90 εκατοστά. Η εκτύπωση έγινε σε φωτοτυπικό κέντρο. Μπορείτε να βρείτε διάφορα σχέδια που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, κάνοντας αναζήτηση στις εικόνες με λέξεις κλειδιά όπως "art therapy coloring", "mandala coloring", "doodle coloring", "OMY coloring" και "Keith Haring coloring". Αυτό που χρειάζεται να προσέξετε είναι η ανάλυση της εικόνας να είναι υψηλή, ώστε να εκτυπωθεί καθαρά η εικόνα.



Τον σύνδεσμο για να κατεβάσετε την παραπάνω εικόνα μπορείτε να τον βρείτε εδώ. Είναι σε αρκετά καλή ανάλυση, επομένως επιδέχεται μεγέθυνση.

Μια ακόμα επιλογή είναι να αγοράσετε το ρολό χαρτιού χρωματισμού από εδώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις