Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Η κλίση ουσιαστικών σε μπρελόκ


Η διδασκαλία της κλίσης των ουσιαστικών ξεκινά στη Β' δημοτικού και γίνεται πιο αναλυτικά και συστηματικά στις επόμενες τάξεις. Το μπρελόκ με παραδείγματα κλίσης δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αλληλεπιδρούν με αυτό, όταν καλούνται να συμπληρώσουν ανάλογες ασκήσεις και έτσι να βοηθηθούν στην εκμάθηση των ουσιαστικών.

Στο μπρελόκ υπάρχει ο ενικός και ο πληθυντικός αριθμός όλων των πτώσεων από είκοσι επτά ουσιαστικά που βάσει αυτών κλίνονται και τα υπόλοιπα. Περιέχει δηλαδή την κλίση ουσιαστικών ανά γένος και κατάληξη.

Για να φτιάξετε το μπρελόκ, εκτυπώστε τις σελίδες σε χρωματιστά χαρτιά. Στη συνέχεια, πλαστικοποιείτε τις καρτέλες και τις κόβετε περιμετρικά. Με τον διακορευτή κάνετε τρύπα στην επάνω αριστερή πλευρά της κάθε καρτέλας, τις ομαδοποιείτε βάσει του γένους και τις περνάτε σε κρικάκι για μπρελόκ. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείτε κορδόνι χειροτεχνίας.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις