Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Διάβασε - φτιάξε - γράψε λέξεις


Πολλά παιδιά ενώ έχουν αυξημένη αναγνωστική ικανότητα, δεν έχουν κατακτήσει τη φωνολογική ενημερότητα ή κάνουν παραλήψεις/ προσθέσεις/ αντικαταστάσεις φωνημάτων στον γραπτό λόγο. Με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα όμως μπορούν να κάνουν εξάσκηση και στους τρεις τομείς.


Εκτυπώνετε τη σελίδα του αρχείου και την πλαστικοποιείτε. Στο τρίτο πλαίσιο κολλάτε ένα κομμάτι από αυτοκόλλητο ασπροπίνακα. Παίρνετε ξύλινα γλωσσοπίεστρα και με μαρκαδόρο γράφετε απλές λέξεις χωρίς δίψηφα, συνδυασμούς και συμπλέγματα.

Αρχικά οι μαθητές παίρνουν στην τύχη ένα γλωσσοπίεστρο και διαβάζουν τη λέξη που αναγράφεται. Στη συνέχεια, καλούνται να τη φτιάξουν χρησιμοποιώντας μαγνητικά γράμματα. Τέλος, τη γράφουν με μαρκαδόρο ασπροπίνακα.

Η δραστηριότητα αυτή μπορεί να γίνει και με δίψηφα ή συμπλέγματα. Στην περίπτωση αυτή, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε γλωσσοπίεστρα διαφορετικού χρώματος, (π.χ. κίτρινο για λέξεις που περιέχουν "μπ", κόκκινο για λέξεις με "ντ" κ.ο.κ.), προκειμένου να διευκολυνθείτε στην οργάνωση.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις