Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Εκτύπωση σε αυτοκόλλητα χαρτάκια σημειώσεων


Έχετε σκεφτεί ποτέ να εκτυπώσετε τα δικά σας μηνύματα σε αυτοκόλλητα χαρτάκια σημειώσεων; Τώρα μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα, χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο πρότυπο σχεδίασης.


Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία έχει ως εξής: 
1. Εκτυπώνετε τη δεύτερη σελίδα του επεξεργάσιμου προτύπου. Το πρότυπο είναι σχεδιασμένο για χαρτάκια διαστάσεων 7,6cm επί 7,6cm.
2. Ξεκολλήστε τα αυτοκόλλητα χαρτάκια από τον κύβο. Τραβήξτε τα από τα πλάγια όμως, όχι από την κάτω πλευρά, γιατί διαφορετικά θα σηκώνονται αργότερα από το χαρτί και η εκτύπωση δε θα είναι ακριβής.
3. Κολλάτε τα αυτοκόλλητα χαρτάκια σημειώσεων στις έξι προκαθορισμένες θέσεις. Τοποθετήστε τα έτσι ώστε το σημείο στο οποίο υπάρχει κόλλα να βρίσκεται στην επάνω πλευρά του κάθε τετραγώνου. 
4. Στη συνέχεια, εισάγετε το κείμενο ή την εικόνα της επιλογής σας στην τρίτη σελίδα του προτύπου. 
5. Τέλος, τοποθετείτε στον εκτυπωτή τη σελίδα με τα αυτοκόλλητα χαρτάκια σημειώσεων. Για να τη βάλετε σωστά, προσέξτε την πλευρά εκτύπωσης. Καλύτερα να κάνετε μια δοκιμή πρώτα, προκειμένου να είστε σίγουροι σε ποια πλευρά εκτυπώνει ο εκτυπωτής σας. Επίσης, δείτε την κατεύθυνση από την οποία τραβάει το χαρτί, για να μην βάλετε τα αυτοκόλλητα χαρτάκια αντίθετα και υπάρξει πρόβλημα.

Δίνετε εντολή για εκτύπωση μιας σελίδας κάθε φορά, για να αποφύγετε το μπλοκάρισμα σελίδων.

Πέρα από το επεξεργάσιμο πρότυπο, μπορείτε να βρείτε έτοιμα πρότυπα εκτύπωσης εδώ. Οι διαθέσιμες επιλογές αναφέρονται στην παρακάτω λίστα: 

Λίστα αυτοδιόρθωσης κειμένου
Εργασίες για το σπίτι
Υπενθύμιση εργασιών για το σπίτι
Εκπαιδευτική επίσκεψη
Έκτακτη ενημέρωση γονέα
Ενημέρωση γονέων
Επίδοση βαθμολογίας
Επανάληψη 
Τεστ
Επαναληπτικό διαγώνισμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις