Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Δάσκαλος/α για μια μέρα!


Στο τμήμα μας ξεκινήσαμε φέτος ένα πρόγραμμα, στο πλαίσιο της συνεργασίας σχολείου-οικογένειας. Στο πρόγραμμα "Δάσκαλος/α για μια μέρα" το παιδί διδάσκει στους συμμαθητές του μια θεματική της επιλογής του, έχοντας για βοηθό τον μπαμπά ή τη μαμά του. Η όλη διαδικασία έχει κάθε φορά διάρκεια περίπου δύο διδακτικές ώρες.

Οι θεματικές που επέλεξαν μέχρι στιγμής τα παιδιά είναι: ζωγραφική βήμα προς βήμα, κατασκευή επιτραπέζιου παιχνιδιού και δημιουργία ανθοδέσμης. Να αναφέρουμε εδώ ότι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στην επιλογή που μπορούν να κάνουν τα παιδιά.

Στη φωτογραφία που βλέπετε στο παρόν άρθρο, η μαθήτρια που έγινε δασκάλα τη συγκεκριμένη μέρα επέλεξε να δείξει στους συμμαθητές της πώς μπορούν να φτιάξουν μια ανθοδέσμη.

Είχε για βοηθό τον μπαμπά της, που ασχολείται με το συγκεκριμένο επάγγελμα. Μπαμπάς και κόρη μας μίλησαν για τα λουλούδια και μας βοήθησαν να φτιάξουμε όμορφες συνθέσεις. Στο τέλος, τα παιδιά έγραψαν και κάρτες για να τις χαρίσουν μαζί με τις ανθοδέσμες στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Το πρόγραμμα αυτό επιχειρεί να φέρει στο προσκήνιο τον ίδιο τον μαθητή. Είναι μια καθαρά μαθητοκεντρική διαδικασία, καθώς το παιδί είναι αυτό που επιλέγει τι θα διδάξει στους συμμαθητές του, βάσει των προσωπικών του ενδιαφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις