Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ο τροχός του εαυτού


Ο τροχός περιέχει 16 βασικές ερωτήσεις που αφορούν τον εαυτό μας και την οικογένειά μας. Χρησιμοποιείται σαν δραστηριότητα γνωριμίας. Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά που μαθαίνουν την ελληνική ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα.
Εκτυπώνουμε τον τροχό σε μέγεθος Α3 και τον πλαστικοποιούμε. Στο κέντρο του στερεώνουμε έναν μεγάλο συνδετήρα χρησιμοποιώντας ένα μολύβι. Τα παιδιά κάθονται σε κύκλο. Ένα ένα με τη σειρά γυρνάει με φόρα τον συνδετήρα και καλείται να δώσει απάντηση στην ερώτηση στην οποία θα σταματήσει κάθε φορά. 
Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ. Η εικονογράφηση είναι της Γαλήνης Γκαλά.

Για όσους επιθυμούν να παίξουν το παιχνίδι αυτό online, μπορούν να το βρουν εδώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις