Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Πίνακας σχηματισμού τρισύλλαβων λέξεων


Ο συγκεκριμένος πίνακας χρησιμεύει στο να εξοικειωθούν τα παιδιά με την αποκωδικοποίηση συλλαβών και τρισύλλαβων λέξεων. Οι συλλαβές που υπάρχουν είναι όλες του τύπου σύμφωνο-φωνήεν (σ-φ). Στο αρχείο θα βρείτε συνολικά 58 λέξεις. Ξεκινήστε επιλέγοντας μερικές μόνο από αυτές και όταν τα παιδιά τις κατακτήσουν, συνεχίστε προσθέτοντας σταδιακά κι άλλες.

Αρχικά, θα χρειαστούμε ένα κουτί συσκευασίας (από κρέμες μαλλιών Syoss). Για να καλύψω τα γράμματα στο μπροστινό μέρος, χρησιμοποίησα μια λωρίδα από μαύρο αυτοκόλλητο χαρτί. 

Εκτύπωσα τις καρτέλες των σελίδων 2-59, τις πλαστικοποίησα και τις έκοψα περιμετρικά. Άνοιξα τρύπες με τον διακορευτή στο επάνω μέρος τους και τις πέρασα σε ανοιγόμενους μεταλλικούς κρίκους (με διάμετρο 3 εκατοστά), αφού τις ανακάτεψα πρώτα. Αντί για ανοιγόμενους κρίκους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δεματικά καλωδίων.

Με ξυλάκι από σουβλάκι έκανα τέσσερις τρύπες στο κουτί και σε αυτές τοποθέτησα τις καρτέλες.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις