Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Πίνακας δημιουργίας ιστοριών


Για την παραγωγή γραπτού λόγου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα δημιουργίας ιστοριών. Σε αυτόν υπάρχουν καρτέλες με τον χαρακτήρα, την τοποθεσία, το γεγονός και την κατάληξη. Τα παιδιά εναλλάσσουν τις καρτέλες και φτιάχνουν τους συνδυασμούς της επιθυμίας τους.


Κατόπιν, εμπλουτίζουν την ιστορία με επιπλέον στοιχεία, την καταγράφουν και την εικονογραφούν. Σε κάθε στήλη υπάρχουν δώδεκα καρτέλες, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας πολλών και διαφορετικών συνδυασμών.


Για να φτιάξετε τον πίνακα θα χρειαστείτε ένα κουτί συσκευασίας (από σαμπουάν Syoss). Τα γράμματα που έχει το κουτί μπορείτε να τα καλύψετε με μαύρο αυτοκόλλητο χαρτί. Στη συνέχεια, εκτυπώνετε τα καρτελάκια που υπάρχουν στη σελίδα 14, τα πλαστικοποιείτε και τα κόβετε περιμετρικά. Τα τοποθετείτε με χαρτοταινία στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας.

Εκτυπώνετε τις καρτέλες των σελίδων 2-13 σε χρωματιστά χαρτιά Α4. Η κάθε κατηγορία καλό είναι να εκτυπωθεί σε διαφορετικό χρώμα. Τις πλαστικοποιείτε και τις κόβετε περιμετρικά. Κάνετε τρύπες με τον διακορευτή και τις περνάτε από ανοιγόμενους μεταλλικούς κρίκους (με διάμετρο 3 εκατοστά). Αντί για ανοιγόμενους κρίκους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δεματικά καλωδίων.

Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι κάνετε τέσσερις τρύπες στο επάνω μέρος του κουτιού συσκευασίας. Τέλος, τοποθετείτε τους κρίκους με τις καρτέλες στις αντίστοιχες θέσεις.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

1 σχόλιο:

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις