Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Κλάσματα με τουβλάκια


Για να κατανοήσουν τα παιδιά την έννοια του κλάσματος, χρησιμοποιούμε τουβλάκια σαν εποπτικό υλικό. Τα τουβλάκια είναι πολύ οικεία και αγαπητά στα παιδιά, με αποτέλεσμα η προσέγγιση της έννοιας να αποκτά νόημα γι' αυτά και να κεντρίζει το ενδιαφέρον τους.


Αρχικά, τοποθετώ τουβλάκια στην πρώτη στήλη του ανοικτού φύλλου εργασίας. Στη συνέχεια, βάζω άλλα τουβλάκια στα δεξιά του αρχικού, που αποτελούν μέρη του όλου. Ο μαθητής γράφει τα κλάσματα που εκφράζουν το κάθε τουβλάκι. Εναλλακτικά, γράφω εγώ τα κλάσματα και καλείται ο μαθητής να βρει τα αντίστοιχα τουβλάκια.


Στη δεύτερη σελίδα του ανοικτού φύλλου εργασίας εργαζόμαστε στην αρχή όπως και παραπάνω. Κατόπιν, κάνουμε πράξεις μεταξύ των κλασμάτων.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις