Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Έχετε... γράμμα!


Η χρήση του ταχυδρομείου σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση δίνει κίνητρα στα παιδιά για παραγωγή γραπτού λόγου. Αυτό συμβαίνει διότι αποτελεί μία πραγματική κατάσταση επικοινωνίας και ως τέτοια αποκτά σημασία και νόημα για τους μαθητές. Μπορεί να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο οργανωμένων δραστηριοτήτων (π.χ. προσκλήσεις για πάρτι γενεθλίων). Επίσης, προτείνεται και η ανεξάρτητη ατομική χρήση εκ μέρους των παιδιών, με αυθόρμητη δηλαδή πρωτοβουλία από τα ίδια.


Τοποθετήστε με χαρτοταινία ένα μαύρο χαρτόνι 50x70 εκ. στον πίνακα. Με τον προτζέκτορα κάντε προβολή της εικόνας στο χαρτόνι, αντιγράψτε το περίγραμμα του γραμματόσημου, κόψτε το και τοποθετήστε το με χαρτοταινία στον τοίχο.

Κατεβάστε το αρχείο και γράψτε τα ονόματα των παιδιών στις προβλεπόμενες θέσεις. Αποθηκεύστε το αρχείο σε μορφή pdf. Εκτυπώστε σε χρωματιστά χαρτιά, επιλέγοντας εκτύπωση σε πραγματικό μέγεθος. Κόψτε περιμετρικά τα ορθογώνια και κολλήστε τα σε ρολά από χαρτί υγείας (ύψος κυλίνδρου 10 εκ.). Συρράψτε τα ρολά μεταξύ τους και κολλήστε τα στο μαύρο χαρτόνι με σιλικόνη.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις