Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Βιβλία δραστηριοτήτων για Μαθηματικά


Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος "Ένταξη Τσιγγανοπαίδων στο Σχολείο" εξέδωσε τρία βιβλία μαθηματικών για τρία διαφορετικά επίπεδα διδασκαλίας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τάξεις υποδοχής, τμήματα ένταξης, ενισχυτική διδασκαλία και διαφοροποιημένη διδασκαλία.


Το πρώτο βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά σχολικού επιπέδου Νηπιαγωγείου καθώς και Α' και Β' δημοτικού. Οι ενότητές του περιέχουν μαθηματικές δραστηριότητες κυρίως αριθμητικής, γεωμετρίας και επίλυσης προβλημάτων, οι οποίες υποβοηθούν και συμπληρώνουν έννοιες που τα παιδιά έχουν πραγματευτεί στο πλαίσιο του Αναλυτικού Προγράμματος.

Το δεύτερο βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά σχολικού επιπέδου Γ' και Δ' δημοτικού. Οι ενότητές του περιέχουν μαθηματικές δραστηριότητες αριθμητικής, γεωμετρίας και επίλυσης προβλημάτων, οι οποίες αποτελούν προεκτάσεις των δραστηριοτήτων του πρώτου επιπέδου ή είναι νέες δραστηριότητες.

Το τρίτο βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά σχολικού επιπέδου Ε' και Στ' δημοτικού, καθώς και της Α' γυμνασίου. Οι ενότητές του περιέχουν μαθηματικές δραστηριότητες αριθμητικής, γεωμετρίας, επίλυσης προβλημάτων και συλλογής και ανάλυσης δεδομένων.

Τέλος, υπάρχει το βιβλίο του δασκάλου που είναι κοινό και για τα τρία επίπεδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις