Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Γενέθλια με τον κλόουν


Οι πίνακες αναφοράς εξοικειώνουν τα παιδιά με τη γραπτή μορφή του λόγου. Διευκολύνουν την πρόσβαση σε γνώσεις και έννοιες. Οργανώνουν τις πληροφορίες με τέτοιο τρόπο, ώστε να κινούν το ενδιαφέρον των παιδιών.

Ο πίνακας με τα γενέθλια μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Στην προκειμένη, σκεφτήκαμε έναν κλόουν που στα χέρια του να κρατάει 12 μπαλόνια, όσοι και οι μήνες του έτους. Για να φτιάξουμε τον πίνακα αναφοράς, εκτυπώνουμε και πλαστικοποιούμε τον κλόουν και τα μπαλόνια. Ο κλόουν υπάρχει σε δύο μεγέθη, ο ένας είναι σε μέγεθος χαρτιού Α4 κι ο άλλος σε μέγεθος Α3, καθώς είναι χωρισμένος σε τέσσερα μέρη. 

Στη συνέχεια γράφουμε στα αντίστοιχα μπαλόνια τα ονόματα των παιδιών και την ημερομηνία των γενεθλίων τους. Δίνουμε στον κλόουν να κρατήσει τα μπαλόνια χρησιμοποιώντας χρωματιστές κορδέλες.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ σε έγχρωμη και ασπρόμαυρη μορφή. Η εικονογράφηση είναι της Γαλήνης Γκαλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις